Sjuk.

 
Den senaste veckan har jag varit väldigt, väldigt förkyld. Det känns som att det aldrig tar slut. Jag vet att väldigt många är sjuka och jag lider med dem, så sjukt jobbigt. Jag har försökt att vila och ta det lugnt, och jag kan verkligen INTE rekomendera att sova med öppet fönster när ni är sjuka. Inte smart alls.
Eftersom den här förkyldningen aldrig släpper så funderar jag på att koka ihop lite ingefärashots. Det skulle verkligen behövas. Gör/äter ni något speciellt när ni är förkylda?
Jag vet att de flesta som dricker ingefära när de är sjuka, vilket inte är speciellt många i min omgivning, köper färdig i matbutik, men det är enkelt att göra hemma. Här har ni receptet jag gick efter sist...
 

Ingredienser

 (1 liter)
  • 200 g färsk ingefära
  • 1 l vatten
  • ½ dl honung
  • 2 st citroner
  • 1 st chili (grovt hackad - och kan uteslutas) 
 
    1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili - men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen.
    2. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)
    3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
    4. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.
Det tar lite tid, men det blir bra. Jag själv kan inte riktigt avgöra om det funkar eftersom jag för tillfället har sjukt dåligt immunförsvar, men det är uppfriskande. 
Jag kände bara att alla ni sjuka människor skulle behöva lite råd!!
 
Nu måste jag verkligen sova så att jag kan bli frisk någon gång!!! Orkar inte vara sjuk mer. 
RSS 2.0