Att sluta leva för någon annan.

 

 

Hur kommer det sig att många känner obehag när de ska visa sig lättklädda?

Jag kan bara prata för mig själv, men jag vet att saker som vikt och träning är väldigt känsliga ämnen för mig som tonårstjej. 

Jag är ganska säker på att människor i alla åldrar har samma problem, men man uttrycker det på olika sätt beroende på vilket stadie i livet man är i. 

Är det inte konstigt att vi människor inte bryr oss lika mycket om bland annat klimatförändringar som hur vi ser ut?

Det är så sjukt att tänka på det på det här sättet. Tänker man efter så är världen läskigt ytlig! 

Kroppskomplex och kroppshets kan vara sjukt påfrestande och jobbigt i perioder i livet och jag tror ingen kan neka till att de någon gång har tyckt illa om något på deras kropp. 

Tänk att det ska vara så svårt.

Man har tagit en fin bild i bikini, men vågar inte lägga ut den för att man inte är "perfekt" enligt idealet??! Man sitter och tänker på vad alla tycker och tänker om bilden och ens kropp och man är rädd för att folk ska tycka att man ser dålig ut eller inte är lika vältränad som kompisen i klassen som tränat hela sitt liv. Varför jämföra? 

Vem bryr sig egentligen om någon du inte känner tycker du är ful eller konstig? Jo svaret är, de flesta, men varför ska man lägga energi på att se till att vara alla till lags? Lägg energin på något bättre.

 

Jag kan tänka mig att väldigt många känner igen sig i situationen även fast de kanske inte erkänner det. 

Att inte våga lägga ut något för man visar upp sin kropp. Vad ska mina vänner tycka? Är jag så snygg som alla säger att jag är? Man målar upp en sjuk bild av sig själv och sitt liv och bygger en fasad på sociala medier som leder till stress och press till att ha det "perfekta" livet och vara snyggast av alla ( i mitt fall tjejer). Skäms man för det? Det gör jag iallafall.

Många erkänner det inte, men jag antar och tror att många tjejer iaf känner likadant, man tävlar alltid med någon, för det mesta kanske omedvetet, men även medvetet ibland.

Man gör allt för någon annan än sig själv och det känns väldigt ofta som att jag lever för någon annan.

 

 

Nu kan jag som sagt bara prata utifrån mig och mina erfarenheter, men jag själv tycker det är sjukt jobbigt att man ska försöka leva upp till allas förväntningar och alltid sträva efter att allt ska bli bättre och bättre. Man behöver lägga ut en bild på sig själv för att få bekräftat att man är lika bra som alla andra. Har du mer följare så är du populärare och därmed bättre än andra på något vis? Man vill inte följa fler på Instagram än man har följare för det ser konstigt ut?

Jag har ingen som helst erfarenhet eller aning om killar känner lika, men jag vet att många av mina vänner har ungefär samma problem. 

Tjejer vi måste sluta tävla och låssas som att vi är något vi inte är, vi måste stötta varandra och lyfta varandra så vi kan växa och må bättre. 

Det är väldigt svårt att tycka om sig själv och allt vad det innebär från en dag till en annan, men detta inlägg kanske hjälper dig en bit på vägen. Jag har en lång väg att gå och jag vill mer än allt bara sluta bry mig om vad alla andra tycker och tänker, och därmed kunna leva precis som jag vill och precis som jag är. Hur underbart hade inte det varit?

Alla tänker vi likadant när vi lägger upp en vågad bild och alla tänker vi likadant när vi kollar på andras vågade bilder. Försök att tänka att du är precis lika mycket värd som tjejen på Instagram som har abs och stor rumpa och markerad midja och snyggaste ögonbrynen. Du är precis lika mycket värd som ALLA andra och det finns ingen som är ful! Vad är ens ful?

 

Så summan av detta är att du ska försöka släppa taget och visa dina inre färger och leva det liv du förtjänar. 

 

LEV FÖR DIG, INTE FÖR NÅGON ANNAN!!!

 

 

(null)

 
(null)
 
(null)
 
RSS 2.0