Skolstart och rutiner

Nu antar jag att de flesta har börjat i skolan. Jag vet också att det är olika känslor kring det. Jag tycker iallafall att det ska blir skönt att få lite rutiner i vardagen och även skönt att man kan socialisera sig på ett helt annat sätt varje dag!
Som de flesta vet så går jag gymnasiet vilket är sjukt skönt. Asså friheten är ju underbar. Men eftersom jag valde att avsluta förra året och gå om istället så blir det en helt annan sak. Jag kommer tillbaka till exakt samma sak som jag möttes av för ett år sen. En vecka av information som jag redan fått en gång.

Det är dock skönt att få börja om på ny kula, ny klass, nya vänner, det mesta är faktiskt nytt skulle jag nog säga. Det är minst sagt skumt att gå på samma skola som min förra klass och veta att de ser mig som en etta. Det känns bara fel.

Men jag tycker faktiskt om min klass och har hunnit bekanta mig med ganska många. Fördelen med att börja om från ruta ett, är ju att jag själv kan välja hur jag vill hantera nya bekantskaper och vem jag vill vara inför nya människor. Jag behöver inte vara "tjejen som är sjuk" eller "hon som inte är på skolan" utan jag kan vara vem jag vill.
Om jag bara har lite pannben nu så kan jag åstadkomma så mycket och det gör mig så hoppfull och glad!

Fördelar och nackdelar.

Asså jag skulle ju ljuga om jag sa att det bara finns nackdelar med att börja om. Nu har jag ju i och för sig precis berättat om vissa fördelar, men jag har alltid känt att det är något dåligt att gå om, men som alla vet så är det inte ovanligt. Varken att man går om för att man inte varit på skolan eller att man börjar om i ettan för man byter linje! 
Men här har vi några tankar jag har och har haft angående omstarten på gymnasiet..

Fördelar : 
  • Jag får fler vänner.
  • Jag får en ny chans att lyckas och att lära mig så mycket jag kan av undervisningen.
  • Jag kan vara vem jag vill inför nya människor och välja vad jag vill berätta eller visa.
  • Jag har ett hum om vad vi ska göra under året så det blir inte lika ansträngande som sist.
  • Jag slipper jobba ikapp och stressa. 
  • Jag "missade" inte ettan utan fick en ny chans att uppleva allt första året.
  • Fick Mac istället för iPad ;) 
... det var lite av fördelarna jag har på min lista.

Nackdelar:
  • Jag känner mig misslyckad (tråkigt nog).
  • Det blir stelt mellan mig och gamla klasskamrater.
  • Jag måste byta mentorer. (Inte för att jag inte gillar de nya, men om man har hittat någon trygghet i sina mentorer och sen måste byta från en dag till en annan så blir det konstigt)
  • Jag tar inte studenten med mina jämnåriga vänner:(
  • Jag kan inte relatera till mina jämnåriga vänners historier eller åsikter på samma sätt längre.
  • Jag känner att mitt problem vunnit och jag är tvungen att börja om från ruta ett och bygga upp det som jag rasade ner.
  • Jag måste va med på allt jag faktiskt hann med förra året.
  • Jag kämpade igenom en helvetestermin förgäves.
  • Min nya klass vet inte hur det ligger till och det blir en större grej om det händer något när folk som aldrig varit med om det förut är närvarande. (Lite dubbelmoral, vet inte riktigt vad jag vill än så länge haha!)
Som ni ser så har jag ju fortfarande fler nackdelar än fördelar, men jag jobbar på det. Jag tror att det kommer bli superbra och människorna i klassen verkar trevliga och sociala!! Riktigt Nice. Med tiden lär jag se mer och mer positivt på detta och jag är övertygad  om att jag gjorde rätt val. Det var och är bäst för mig i min situation! 

Okej... så skolan har börjat, allt går hyfsat bra och rutinerna är tillbaka. Blandade känslor men negativiteten överväger fortfarande lite för min del, men väldigt trevligt med nya ansikten och nya mål!!
Jag är inställd på att jag ska ta mig till nästa nivå i livet, om det är via skola eller jobb vet jag inte än, men jag tar det lite som det kommer. Jag har mycket mera hopp iår även fast mycket fortfarande är väldigt ansträngande och jobbigt. 
 
Hoppas ni är positiva inför detta skolår!!!



RSS 2.0